Szeretettel köszöntelek a LEGJOBB KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
LEGJOBB KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a LEGJOBB KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
LEGJOBB KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a LEGJOBB KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
LEGJOBB KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a LEGJOBB KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
LEGJOBB KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Nagyon egyszerű – lehet olyan élelmiszereket fogyasztani amelyek egészségünket szolgálják, vagy lehet olyan ételeket választani, amelyek betegségeket gerjesztenek. Hasonlóképpen lehet fokozni az agy teljesítményét, vagy lehet enni olyan ételeket, amelyek a szó szoros értelmében lebutítanak bennünket.
Melyik volt először? Az intelligencia vagy az egészséges étrend? Bár nem tudjuk biztosan, de határozott kapcsolat van az élelmiszerek megválasztása, valamint az agy működése között. Minél jobb a táplálékunk, annál élesebb az agyunk. Minél több cukrot és feldolgozott élelmiszereket fogyasztunk, koncentrációnk egyre zavarosabbá válik. Szóval, itt van néhány agytáplálék, amelyek segítenek a gondolkodásban és fokozzák a kognitív teljesítményt.
1. Dió
Nem véletlen, hogy a dió kinézetében hasonlít az agyra, érdekes az összeesés, mert kiváló forrása az agyműködést fokozó antioxidánsoknak. Egy tanulmány azt mutatja, hogy a dió drámai hatással van az agy információfeldolgozó és következtetés levonó képességére (interferenciális érvelés). Más tanulmányok kimutatták, hogy egy olyan étrend amely több mint 2%-diót tartalnaz, képes visszafordítani az agy öregedést, és az életkorral összefüggő motoros és kognitív degenerációt.
2. Áfonya
Mindenféle adat áll már rendelkezésre az áfonya pozitív hatásairól. Tele vannak antioxidánsokkal, amelyek védenek a szabad gyökök kárositó hatásaitól. Az áfonya megakadályozza az agyi degenerációt, és a memóriát drámaian képes növelni. Az egyik vizsgálatban a vizsgálati alanyok, akik a legtöbb fekete áfonyát és epret ettek “a memória csökkenést legalább 2,5 évvel késleltették összehasonlítva azokkal, akik nem fogyasztottak áfonyát.
3. Olívaolaj
Az olívaolaj, és különösen az extra szűz olívaolaj számos egészségügyi előnnyel rendelkezik, leginkább azért, mert jótékony, egyszeresen telítetlen zsírokkal van tele. Míg a húsokról és a teljes zsírtartalmú tejtermékekről ténylegesen kimutatták, hogy az agy gyorsabban öregszik tőlük, az egyszeresen telítetlen zsírok lassítják az agy öregedését. Egy tanulmány szerint, azon nők agya, akik egyszeresen telítetlen zsírokat fogyasztottak, körülbelül 6-7 évvel volt fiatalabb, mint biológiai koruk!
4. Kávé
Szintén az agyserkentő ételek közé sorolandó a kávé, amelyik a modern világ egyik legnépszerűbb itala és évezredek óta része az emberiség történelmének. A szabadkereskedelmi bio kávé nagy dolgokra képes az agy teljesítményének fókuszálásában. Fontos megjegyeznünk, hogy mértékletes kávéfogyasztás esetén annak egészségügyi előnyei csekély vagy semmiféle függőségi viszony kialakulása nélkül élvezhetők.
5. Víz
Ez a legtermészetesebb dolog, amit fogyaszthat. Testünk 61.8 %-ban vízből áll és a víz döntő fontosságú minden testi folyamatban. Víz nélkül az agy öregedése gyors ütemben zajlik. Egy 2011-es tanulmány kimutatta, hogy a kiszáradás valójában agyzsugorodást okoz! (forrás: internet)
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!