Szeretettel köszöntelek a LEGJOBB KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
LEGJOBB KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a LEGJOBB KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
LEGJOBB KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a LEGJOBB KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
LEGJOBB KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a LEGJOBB KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
LEGJOBB KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
ASZALT SZILVA
Az utóbbi években egyre többet hallani a sejtkárosító szabad
gyökökről, illetve az antioxidáns hatású gyümölcsökről.
Táplálkozástudományi professzorok ezidáig úgy vélték, hogy az erdei
gyümölcsök rendelkeznek a legnagyobb szabadgyök-semlegesítő hatással,
azonban a legfrissebb kutatásokból kiderült, hogy az aszalt szilva
jóval nagyobb antioxidánsdózissal rendelkezik. Ezért immunrendszerünk
erősítése érdekében a téli és a tavaszi időszakban különösen ajánlott
aszalt szilvát fogyasztani.
Egyetlen aszalt szilva több ásványi anyagot és vitamint tartalmaz,
mint például egy maréknyi áfonya, ami antioxidánsokban szintén gazdag.
Vas, kalcium, szelén, A-, B-, és C-vitamin tartalmának köszönhetően
óvja a sejteket, védelmet nyújt a daganatos-, a szív- és érrendszeri
megbetegedések ellen, és az idegrendszert is erősíti. Változó korba
lépő nőknek is ajánlott, mivel segít visszafordítani a menopauza miatt
kialakult csontritkulás folyamatát.
Táplálkozáskutatók szerint az aszalt szilva kiváló
immunrendszer-erősítő, ráadásul az áfonyával ellentétben könnyebben
beszerezhető. Szakértők szerint az egészség védelme és az
immunrendszer erősítése érdekében naponta három aszalt szilvát
fogyasszunk. További pozitívumai: hashajtó, vizelethajtó, szabályozza
az emésztést, ugyanakkor rostban is rendkívül gazdag. Fogyasztásával
egyedül a cukorbetegeknek kell óvatosabban bánni, mivel magas
cukortartalommal rendelkezik. 100 g aszalt szilva, 300 kalóriát
tartalmaz!
SZUROKFŰ!!!
ÍGY HÍVJUK MAGYARUL., MERT NEM AZ OLASZOK TALÁLTÁK FEL, MI IS ISMERJÜK ÉVSZÁZADOK ÓTA!
OLVASSÁTOK EL FIGYELMESEN, NAGYON HASZNOS!!!
Az oregánó
Az oregánó a természet antibiotikuma, baktériumölő hatása a
penicillinével vetekszik. Ráadásul az ára jóval alacsonyabb, mint némelyik
gyógyszeré.
Enyhíti a megfázásos, influenzás tüneteket, tisztítja a légutakat,
csillapítja a köhögést. De enyhíti az orrmelléküreg gyulladást és a
tüdőgyulladást is, eltünteti a szemölcsöket valamint a fejbőrről a korpát,
segít ízületi fájdalmak esetén, és még az idegeket is nyugtatja. Ha
valakinek a házi patikájából eddig hiányzott az oregánó olaj, ideje
beszereznie.
A Science Daily online tudományos magazin híradása szerint az
oregánó olaj relatíve kis dózisban is hatékony a staphylococcus nemzetség
baktériumai ellen is, hatásossága a penicillin baktériumölő képességeivel
hasonlatos. A staphylococcus jelentős szerepet játszik kórházi járványok
kialakulásában, és a baktériumcsoport ma már jó pár antibiotikumra
rezisztens. Rengeteg baktériumfaj ellen hatás os
Az aromaterápiával a párizsi Orvostudományi Egyetemen a hetvenes
évektől foglalkozó Paul Belaiche professzor számos kísérlete igazolta az
oregánó olaj hatásosságát. A szer gyakori, alattomos baktériumcsoportokkal
szemben is hatékonynak bizonyult: laboratóriumi körülmények között az
oregánó olaj például elpusztította a pneumococcus baktériumok 96 százalékát,
valamint a neisseria, a proteus és a staphylococcus baktériumoknak 92
százalékát.
A pneomococcus komoly fertőzéseket, így agyhártyagyulladást,& nbsp;
tüdőgyulladást, fülfertőzéseket, továbbá arcüreggyulladást okozó baktérium.
A neisseria fajok közé tartozik például a nemi betegség okozó neisseria
gonorrhoeae baktérium, valamint a neisseria meningitidis, más néven
memingococcus, amely szintén súlyos fertőzéseket, például
agyhártyagyulladást, vérmérgezést okozó parazita.
A proteus baktériumok bélfertőzéseket okoznak, a staphylococcus
baktériumok pedig az akut hányással járó, csoportos
ételmérgezésekért is felelősek. Az oregánó ol aj továbbá elpusztította a
streptococcus baktériumok 83 százalékát és az enterococcus 78 százalékát is.
A streptococcus egyes fajtái felelősek az akut torokgyulladásért, az
enterococcus baktériumok pedig szerepet játszhatnak húgyúti
fertőzésekben, sebek elfertőződésében, de még az anorexiával is kapcsolatba
hozzák. Belaiche professzor kísérletei azt is igazolták, hogy az oregánó
olaj hatásos a candida baktériumok ellen is (78 százalékukat pusztította
el), valamint a tüdőfertőzésekért felelős  ;klebsiella baktériumok ellen
(szintén 78 százalékukat ölte meg).
Egy mexikói kutatás a súlyos hasmenéssel járó giardiás fertőzések
esetén
találta hatásosnak az oregánó olajat, és egy amerikai kutatás pedig
nagyon előnyös antibakteriális tulajdonságaira hívja fel a figyelmet az
olyan népszerű parazitákkal szemben, mint a staphylococcus, az E. coli, és
listeria. Végül egy brit kutatás 25 különböző baktériummal szemben mutatta
ki az oregánó olaj baktériumölő képességét. A t ermészet tehát egy különleges
antibiotikummal ajándékozta meg az emberiséget - igazán megérdemli a helyét
a házi patikában. Itthon inkább fűszerként ismerjük
A szárított oregánó vagy magyar nevén szurokfű, illetve vadmajoránna
leginkább az olasz konyha ételeinek fűszereként ismert itthon.
Hatásában és aromájában leginkább majoránnára és a kakukkfűre
hasonlít.
Bab-, paradicsom-, pástétomok, tésztaételek ízesítésére használják. Teaként
elsősorban köhögéscsillapításra, nátha ellen használják. Remek meghűlés
elleni izzasztó teakeverék a következő: 1-1 csomag oregánó, bodzavirág,
hársvirág, kamillavirág, majoránna keverékéből 2-3 evőkanálnyit adunk egy
liter vízhez. 1-2 perces forralással főzetet készítünk, finom szűrön
átszűrjük, melyből napjában többször melegen iszogatunk.
Az élet gyógyfüve!
Az ősi indiai szerzetesek azt tartják, hogy:
A bazsalikom, a kapor és az oregánó (szurokfű) az élet három
gyógyfüve.
Kínai közmondás;
Ha valaki megoszt veled valamit, aminek Te hasznát veszed, erkölcsi
kötelességed, hogy azt Te megoszd mással!
Tehát, tégy úgy, ahogy én.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!