Legjobb: Az Ország Tortája 2009 - Pándi meggytorta

Szeretettel köszöntelek a LEGJOBB KLUB közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2073 fő
  • Képek - 5064 db
  • Videók - 3635 db
  • Blogbejegyzések - 853 db
  • Fórumtémák - 28 db
  • Linkek - 240 db

Üdvözlettel,

LEGJOBB KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a LEGJOBB KLUB közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2073 fő
  • Képek - 5064 db
  • Videók - 3635 db
  • Blogbejegyzések - 853 db
  • Fórumtémák - 28 db
  • Linkek - 240 db

Üdvözlettel,

LEGJOBB KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a LEGJOBB KLUB közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2073 fő
  • Képek - 5064 db
  • Videók - 3635 db
  • Blogbejegyzések - 853 db
  • Fórumtémák - 28 db
  • Linkek - 240 db

Üdvözlettel,

LEGJOBB KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a LEGJOBB KLUB közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 2073 fő
  • Képek - 5064 db
  • Videók - 3635 db
  • Blogbejegyzések - 853 db
  • Fórumtémák - 28 db
  • Linkek - 240 db

Üdvözlettel,

LEGJOBB KLUB vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

 

Megtaláltam az idei Ország Tortája receptjét, megosztom veletek is. Bevallom, nekem furcsa a hozzávalók aránya, mennyisége, de ugyanúgy írom le, ahogy az eredetiben szerepel. Jó étvágyat kívánok és sok sikert az elkészítéséhez!

 

 

Az Ország Tortája 2009: PÁNDI MEGGYTORTA  

 

 

Hozzávalók:

 

  • Piskótához:

 

3 db egész tojás, 17 dkg kristálycukor, 14 dkg friss meggy, 3 evőkanál (2,8 %-os) tej, 1 dl étolaj, 7 dkg olvasztott vaj, 19 dkg liszt, 1 tasak sütőpor, fél citrom reszelt héja és leve, 2 csipet fahéj

 

  • Alapkrémhez:

 

2 dl tej, 8 dkg kristálycukor, 10 dkg tojás sárgája, 7 dkg fehér csokoládé, 15 dkg Mascarpone

 

  • Meggytöltelékhez:

 

36 dkg (mirelitt) meggy, 2 dl meggylé, 3,5 dkg pudingpor, 7 dkg kristálycukor, fél citrom reszelt héja, negyed citrom leve, 2 csipet fahéj, 6 ml Cherry brandy

 

  • Betöltéshez:

 

40 dkg alapkrém, 20 dkg tejszínhab, 4 dkg főzött zselatin 

 

Elkészítés:

 

Az egész tojást a cukorral felmelegítjük, majd kemény habot készítünk belőle. Egy edénybe belemérjük a meggyet, enyhén darabos péppé törjük, majd hozzátesszük az olajat, vajat, tejet, citromot és jól elkeverjük. Ezután a felvert tojáshabot is hozzáadjuk és lazán elkeverjük. Kimérjük a szárazanyagokat és folyamatos keverés közben óvatosan hozzáadjuk a tojásos alaphoz. A bekevert massza enyhén folyós állagú lesz.

 

A bekevert piskótát három tortaformába töltjük és 210 °C-on 10-12 percig sütjük. A piskóta nagyon puha, laza szerkezetű, ezért sütésnél vigyázzunk, nehogy kiszáradjon. Sütés után a felületét meghintjük cukorral, majd rárakunk egy sütőpapírt és azonnal megfordítjuk.

 

A tejet a cukorral és a mascarponeval felforraljuk, hozzáadjuk a fehér csokoládét, majd folyamatos keverés közben újraforraljuk. Ekkor hozzácsurgatjuk a tojássárgáját, amivel besűrítjük. Végül, még forrón összeturmixoljuk.

 

A meggyet ledaráljuk, majd a citromhéjjal és citromlével elkeverjük. A pudingport feloldjuk a meggylé egy részével, a többit pedig felforraljuk a cukorral, majd a pudinggal besűrítjük. Ekkor hozzáadjuk a meggyet és tovább kevergetjük, míg egyet nem rottyan.

 

A tortát tortaformába töltjük. A piskótákat megkenjük meggykrémmel. A tejszínes krémet három részre osztjuk, majd a piskótával megegyező vastagságban betöltjük a tortát. Végül a tetejét simára kenjük.

 

A tortát finomra darált pörkölt dióval vonjuk be, minden szeletre tejszínrózsát nyomunk, majd csokoládépasztillával, meggyel és zöld marcipánlevelekkel díszítjük.

Címkék: különlegesség sütemény ünnep

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Szerintem is pepecs-munka, csak érdekességképpen írtam le. Viszont nagyobb cukrázdákban lehet vásárolni belőle. Finom!

Válasz

Sebestyén Miklósné üzente 14 éve

Nem lehet ez rossz, de eléggé babra munka, nem tudom megéri-e? Persze a mestercukrásznak könnyü a kisujjában van az egész. Borimama

Válasz

keres csabáné katika üzente 14 éve

Szia
Hu ez egy kicsit pepecs de biztos megéri......Finom lehet.
Köszönjük.!!

Válasz

Illésné Joli üzente 14 éve

Én is megkóstoltam! -fincsi...

Válasz

Rné Magdi üzente 14 éve

Vettem egy szeletet.
Fincsi volt.:)
Kösziiii!

Válasz

szitárcsik lajosné üzente 14 éve

Ez igen. Köszönöm.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Köszönöm.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu