Szeretettel köszöntelek a LEGJOBB KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
LEGJOBB KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a LEGJOBB KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
LEGJOBB KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a LEGJOBB KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
LEGJOBB KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a LEGJOBB KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
LEGJOBB KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Egészség
Gyógyító aszalt gyümölcsök
A gyors nasinak számító aszalt gyümölcsök még az egészségünknek is jót tesznek.
Lássuk, melyeket érdemes a leginkább választani!
CSONTRITKULÁS: Mazsola
A mazsola rengeteg bórt tartalmaz,
mely ásványi anyag a menopauzán átesett nőkben bizonyítottan lassítja a
csontvesztést. A maximális csontvédő hatás érdekében szórjuk kalciumban
gazdag joghurtba.
KIMERÜLTSÉG: Datolya
Kimerültség
esetén általában nagyon megkívánjuk a cukros ételeket. A datolya azért
jó választás, mert viszonylag alacsony a glikémiás indexe, vagyis lassan
szabadítja fel cukortartalmát, így édessége ellenére állandó
energiaszintet biztosít.
KÖSZVÉNY: Aszalt meggy
A meggyben előforduló antocianinok
számos gyulladásos megbetegedés, köztük az ízületi gyulladás, a köszvény
és az izomláz ellen is jót tesznek.
MAGAS VÉRNYOMÁS: Aszalt kajszibarack
Az
aszalt kajszi háromszor annyi káliumot tartalmaz, mint a banán, és
nagyon kevés só fordul elő benne. A kálium a magas vérnyomás ellen hat
azáltal, hogy ellensúlyozza a nátrium folyadék visszatartó hatását.
Azért jobb aszalt formában fogyasztani a kajszibarackot, mert így többet
meg tudunk enni a gyümölcsből, vagyis nagyobb mennyiségű tápanyagot
tudunk bejuttatni a szervezetünkbe.
HÚGYHÓLYAG-FERTŐZÉS: Aszalt áfonya
Ha
valaki hajlamos a hólyagfertőzésre (minden ötödik nő évente legalább
egyszer tapasztal húgyúti panaszokat), érdemes aszalt áfonyát nassolnia.
Egy amerikai kutatás azt mutatta, hogy kétmaréknyi (42,5 gramm)
fogyasztása csökkentette az E. coli baktérium „tapadóképességét” a
fertőzött nők vizeletmintáiban. Mivel a baktérium így kevésbé képes
megtapadni a hólyag falán, ritkábban alakul ki húgyúti fertőzés. Ezt a
jótékony hatást a gyümölcsben fellelhető proantocianidin okozza.
SZÉKREKEDÉS: Aszalt szilva
A
nagyinak igaza volt: a legújabb kutatás szerint naponta kétszer hat
darab (50 gramm) aszalt szilva hatékonyabban enyhíti a székrekedést,
mint az ispaghula hashajtó hatóanyag. A lazább székletet a gyümölcs
szorbitoltartalma biztosítja.
VÉRSZEGÉNYSÉG: Füge
Négy
szárított füge a vérszegénységet megelőző napi vasszükséglet
egynegyedét tartalmazza. A maximális hatás érdekében narancslével
készült kompótként érdemes fogyasztani, mert a C-vitamin fokozza a
növényi eredetű vas felszívódását.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!