Szeretettel köszöntelek a LEGJOBB KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
LEGJOBB KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a LEGJOBB KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
LEGJOBB KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a LEGJOBB KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
LEGJOBB KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a LEGJOBB KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
LEGJOBB KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Főzni igenis jó, hiszen az otthon elkészített étel ízénél nincs jobb, ráadásul így azt is tudni, hogy mit tartalmaz a végeredmény. De a közös vacsora is jobban esik, ha azt a pároddal együtt készítitek. Arra azonban ügyeljetek, hogy a hangulatot ne rontsa el a halom mosatlan látványa! Ahelyett, hogy azon vitatkoznátok, ki súrolja ki az összeégett edényeket, vessétek be a jól bevált praktikákat!
...és a zománc újjászületik!
A zománcos edények – főként a már használtabbak - általános jellemzője, hogy szinte az összes súrolószer próbáját kiállják. Ez azonban nem jelenti azt, hogy le kell cserélned őket! Nedvesítsd be az edényt, markolj bele a sótartóba és a sóval alaposan súrold át! Az edény nemcsak visszanyeri eredeti fényét, hanem meg is tartja majd!
Megoldás: a krumpli!
Ha nincs kéznél só, vagy a súrolás nem a kedvenc tevékenységed, akkor töltsd meg vízzel az edényt, tegyél bele nyers krumplit, majd forrald addig, amíg a krumpli megfő! Zárd el a tűzhelyet, majd az egészet hagyd állni egy napig, ezután pedig ismét forrald fel. Az edény újra csillogni fog!
Vízkő ellen ecetet!Ha kedvenc vízforraló lábasodat már igencsak megkezdte a vízkő, akkor fogj egy kis 10%-os ecetet és locsold be vele a problémás részeket! Hagyd, hogy az ecet megküzdhessen a vízkővel, majd szódával vagy szénsavas ásványvízzel öblítsd át! Engedd tele a mosogatót forró vízzel, cseppents bele mosogatószert, és alaposan mosd át a vízkőtől végleg megszabadult edényt!
A súrolószerek ásza: a só
Bizonyára egyetértesz azzal, hogy a serpenyőt a legkönnyebb összeégetni, de néha azt a legnehezebb elmosni… Ha menthetetlennek tűnik a helyzet, a vizes serpenyőt szórd be vastagon sóval, majd hagyd állni néhány órát! Az odaégett részek ezután könnyedén eltávolíthatók.
Kedvencünk: a wokBármennyire is furcsán hangzik, a wok titka, hogy nem szabad tisztítani – legalábbis nem a hagyományos mosogatószeres technikával. A wok ugyanis a főzés során megőrzi a benne sült fűszerek aromáját: minden egyes wokban készített étel hozzájárul a következő étel ízéhez. Ezért a tisztításához csak forró vizet használj és puha sörtéjű súrolókefét! Ha kész, töröld szárazra, egy puha konyharuhára önts néhány csepp olívaolajat, és ezzel töröld át!
Tisztíts zsírral!
Itt a nyár, és ezzel együtt a kerti partik ideje! Bár forró nyári estéken jobban esnek a könnyed saláták és grillezett csirkecsíkok, a magyarok jó szokás szerint ekkor sem feledkeznek meg a bográcsban főtt pörköltekről. Nincs is annál jobb, csak ne kellene utána elmosni a bográcsot… Hogy azonban ez ne okozzon gondot, forró vízzel öblítsd ki, majd fahamu és zsír keverékével dörgöld át! Egy puha ronggyal ezután fényessé varázsolhatod! Ha az alja bekormosodott a főzés közben, azt is kend be alaposan zsírral, így szépen lassan feloldódik az odaégett kátrány. Ezután súrold át, és alaposan mosd le!
Műanyag kontra üvegBár nagyanyáink még a befőttes üvegekre esküdtek, ezek ma már több szempontból is alul maradnak a műanyag dobozokkal szemben – kivéve a tisztántartásukat! Míg az üvegek nem veszik át az étel illatát, addig egy-egy doboz akár hetekig megőrzi azt. Hogy megszabadulj a nem kívánt szagtól, önts a tisztítandó dobozva tömény kávézaccos melegvizet, és hagyd állni egy ideig. Mosd ki, és fedő nélkül szárítsd meg!
A fa titkaEgyre népszerűbbek a műanyag vágódeszkák. Nagy előnyük a kereskedők szerint abban rejlik, hogy tartósabbak és nem veszik át az étel szagát. Tudtad azonban, hogy a fa elpusztítja a rajta lévő baktériumokat, míg a műanyag vágódeszka réseiben megtelepedhetnek? Érdemes ezt szem előtt tartani, a szagot pedig sóval eltüntetni. Ha elmostad a deszkát, szórd be vastagon sóval, és hagyd állni egy kicsit. Öblítés után szagtalan lesz!
...és a pohár csillogni fog!
A tapasztalatok szerint a mosogatásnál a legtöbb problémát az üvegből készült poharak jelentik, hiszen minden apró folt, rászáradt vízcsepp vagy maszat meglátszik rajtuk. Éppen ezért hagyd abba a csodamosogatószerek tesztelését, és mosd el inkább őket tiszta, hideg sós vízben! Ha két pohár összeragadt, ne próbáld meg szétfeszíteni! A felsőbe engedj hideg vizet, az alsót pedig állítsd meleg vízbe! Egy pillanat alatt szétszedhetők!
(forrás: femina.hu)
|
|
gyurkoczy eszter 3 napja új videót töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó bejegyzések:
Mit tenne a nagyi a konyhában?
Az illóolajokról és illatos fűszerekről
11 tipp az illatos otthonért
Hogyan ápolja a nagyi a növényeket?