Szeretettel köszöntelek a LEGJOBB KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
LEGJOBB KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a LEGJOBB KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
LEGJOBB KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a LEGJOBB KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
LEGJOBB KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a LEGJOBB KLUB közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
LEGJOBB KLUB vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Cikkünk 5 olyan élelmiszert emel ki,
amelyek drasztikusan csökkenthetik a kockázatot, egészségünk érdekében
Egyes kutatók szerint a rák egy ember élete során néhány alkalommal felbukkan a szervezetben. Az ember soha nem gondolná, hogy a szervezetben mennyi rákos sejtmutáció történik, mert az immunrendszer hamar azonosítja a rosszindulatú daganatsejteket és elpusztítja azokat. Miért hal meg akkor sok ember rákban, míg mások 100 évig is elélnek ilyen probléma nélkül? Természetesen, a genetika jelentős szerepet játszik. A környezeti hatások, a stressz és a táplálkozás szintén tényezők.
1. Fokhagyma
Számos
vizsgálat bizonyította, hogy az ősi ázsiai gyógyítóknak igaza volt
amikor a fokhagymának gigantikus gyógyerőt tulajdonítottak. A fokhagyma
egy természetes antibiotikum, és erős rákellenes élelmiszer is egyben.
Nem mindegy azonban, hogy milyen formában fogyasztjuk el. A fokhagyma
mikrohullámú vagy hagyományos sütőben való pirítása, illetve annak
főzése megsemmisíti rákellenes tulajdonságait.
A Penn State kutatói írták le nemrégiben, hogy hogyan ajánlott a
fokhagymát fogyasztani ahhoz, hogy a legnagyobb hasznot hajtsa
szervezetünk számára. A Sciencedaily.com beszámol kutatási eredményeikről, amit egy Newport Beach-en, Kaliforniában tartott konferencián elő is terjesztettek - konklúziójuk, hogy nyersen fogyasztva érhetjük el leginkább a kívánt hatást. A
legnagyobb tudományos vizsgálat már csaknem egy évtizede történt, amely
először mutatta ki a hő káros hatását a fokhagyma rákellenes
tulajdonságaira.
2. Brokkoli
A 2010 májusi Clinical Cancer Research egy lenyűgöző új tanulmányt tett közzé, amely megerősítette a brokkoli hihetetlen gyógyító tulajdonságait. Rákölő képességét elsősorban a sulforaphane nevű vegyületnek köszönheti.
A University of Michigan rákkutató csoportja azt találta, hogy a sulphoraphane megtámadta a rákos őssejteket.
A
figyelemre méltó eredményeket, Duxin Sun, a UM College of Pharmacy
gyógyszerészeti tudományok docense így kommentálja: “a sulforaphane
rákellenes hatásait vizsgálták már korábban, de ez a tanulmány
egyértelműen kimutatja, hogy a sulforaphane gátolja a mellrák
őssejtjeinek funkcióit. Ez a felfedezés reményt ad arra, hogy a
sulforaphane, vagy brokkoli
kivonat rosszindulatú daganatok esetén megcélozva a kritikus rákos
őssejteket, hatékony megoldás legyen a rák elleni harcban.“
Más tanulmányok is alátámasztják a fenti eredményeket. Egy tanulmány még ennél is tovább ment, megállapítva, hogy a brokkoli mustárral, japán wasabi-val (hasonló a tormához), vagy csak egyszerűen retekkel való fogyasztása, jelentősen növeli annak rákölő hatását.Elizabeth
H. Jeffery, a University of Illinois táplálkozástani professzora a
felfedezésről így nyilatkozott a Daily Express-nek : “a brokkoli, ha
helyesen készítjük el, rendkívül hatásos rákellenes szer lehet. Három-öt
adag egy héten elég a hatás eléréséhez.“
A sulforaphane, myrosináz enzimmel együtt fogyasztva növeli a
zöldség rákölő képességét. Minél több myrosináz enzimmel fogyasztjuk,
annál nagyobb a zöldség betegség-megelőző ereje. Míg a fiatal brokkoli
csíra nagy mennyiségben tartalmazza ezt az enzimet, a növény mustárral
vagy retekkel fogyasztva teljesen felturbózza a sulforaphane hatását. A
brokkoli erőteljes anti-oxidáns és gyulladásgátló vegyületeivel sok
különböző típusú rák ellen véd, beleértve a prosztatarákot, bőrrákot,
vastagbél és mellrákot.
3. Gránátalma
A gránátalmát már régóta tartják számon, mint különleges egészségügyi hatásokkal rendelkező gyümölcsöt.
Nemrég,
kutatók az egyik kaliforniai egyetemen felfedezték egy másik lenyűgöző
előnyét is az áfonya színű gyümölcsnek: leve olyan kémiai összetevőket
tartalmaz, amelyek megbénítják a rákos sejtek kifejlődését és csökkentik
a sejtek terjedését. A kutatásból kiderült, hogy a lé különösen hatásos a prosztatarák eliminálásában. A Sciencedaily.com áttekinti azokat az orvosi bizonyítékokat.
4. Zöldtea
A zöldtea figyelemre méltó előnyeit a kínai gyógyítók fedezték fel mintegy 5000 évvel ezelőtt. Az
ősi kínai orvosokat igazolva, a New Castle Egyetemen végzett kutatás
bebizonyította a zöldtea számos jótékony hatását krónikus
betegségek,súlyos demencia és sok fajta rák esetén. A tanulmány a “Phytomedicine” című lapban jelent meg.
Ahogy
Dr. Ed Okello, vezető kutató a Daily Mail-nek elmondta, “Igazán
izgalmas volt az a felfedezésünk amikor kiderült, hogy a zöldteát
megemésztve a kapott vegyi anyag hatékony az Alzheimer-kór ellen, a
megemésztett vegyületek pedig rákellenes tulajdonságokkal is
rendelkeznek, jelentősen lelassítva a tumorsejtek növekedését.“
Okello úgy gondolja, hogy mindenkinek minden nap zöldteát kellene
fogyasztania. “A zöldteát a hagyományos kínai orvoslás évszázadok óta
használja, és mi itt csak
tudományos bizonyítékokat szolgáltattuk arra, hogy miért lehet hatásos a
zöld tea egyes kulcsfontosságú betegségek ellen. Nyilvánvalóan
számos más tényező együttesen befolyásolja a betegségek kialakulását,
de a vegyes étrend, sok mozgás és egészséges életmód fontosságától nem
lehet eltekinteni.”
Elmondható tehát, hogy naponta egy csésze zöld tea az orvost távol tartja.
5. A szőlő és a magja
A szőlőmagkivonat bizonyítottan megöli a leukémiás sejtek 76%-át mindössze 24 óra alatt! Az
amerikai University of Kentucky-ban lefolytatott kutatás szerint a
leukémiás ráksejtek szőlőmagkivonat hatására sejt-öngyilkosságot,
úgynevezett ”apoptózist” követtek el, köszönhetően annak, hogy a
szőlőmagkivonat aktiválja a JNK nevű fehérjét, amely szabályozza az
apoptózist.
Egy egészséges emberben, a rákos sejtek apoptózisa normális,
egészséges folyamat. Minden élőlényben keletkeznek rákos sejtek. Több
záz vagy akár többezer “mikrotumor” is lehet minden emberi lényben, de
az egészséges szervezetben a rákos sejtek elpusztítják magukat amint
rájönnek, hogy hibásak. Ez a folyamat azonban megköveteli az egészséges
sejtkommunikációt, ami függ a rendelkezésre álló megfelelő tápanyag,
ásványi anyag és fehérjék egyensúlyától.
A szőlőmag felgyorsítja ezt a felismerési folyamatot a rákos sejtekben, ezzel pedig az apoptózist. Fontos
megjegyezni, hogy ez utóbbi vizsgálatot laborban és nem embereken
végezték el, így a következtetéseket nem feltétlenül lehet közvetlenül
lefordítani úgy, minthogy a “szőlőmagkivonat gyógyítja a rákot”.
Ha az eredményeket, amelyeket a University of Kentucky
laboratóriumában kaptak, reprodukálni lehet az emberben, a
szőlőmagkivonat az egyik legerősebb természetes rákölőszer lehet. A
szőlőmagkivonat rendkívül hatékony volt rákos sejtek elpusztításában
számos különböző típusú rák esetén, beleértve a mell, prosztata, tüdő-,
bőr-bél és gyomorrákot.
Együnk több szőlőt? Miért ne!? Ellentétben a toxikus kemoterápiával, a szőlőevés semmiféle negatív mellékhatásokkal nem jár. Ugyanakkor,
a szőlő számos más egészségügyi előnyökkel is rendelkezik, a fiatalon
tartó rezervatrol, vitaminok és különféle védő fitotápanyagok kiváló
forrása, és remek antioxidáns. Edzés során csökkenti az oxidativ
stresszt, ezáltal növelve az állóképességet.
A természetben létrejött betegségre, mindig ott található a megoldás is, csak ki kell nyújtanunk érte a kezünket!
|
|
gyurkoczy eszter 1 hete új videót töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!